O situaci s bytem a o tom jak jsem dnes v praci za hvezdu

(nedobrovolne)

Od vikendu nam nejde bojler. Jako pres vikend to jeste tak nevadilo, byli jsme cely dny pryc, byt byl pomerne vyhratej i bez topeni a tepla voda jeste nejaka v systemu byla. V pondeli jsme to pres vsechny restarty a stelovani nerozchodili, prestoze displey s timerem je on a dole vidime nejaky svetylko jak hori plyn, ale bohuzel to je tak vsechno, radiatory zustavaj studeny a tepla voda dosla. Samuel se koupe u Mariam, Franklin u taty v Camdenu (kde pomaha s rekonstrukci horniho bytu), ja si ohrivam vecer vodu na kamnech a po lavorech si nosim do koupelny. Uzasna romantika, para stoupa vzduchem, ja klepu (spravenejma a porad drzicima) zubama, a chodime spat nabaleny, ja v podneli byla v praci v tom co jsem mela celou nedeli (a pres noc) na sobe. Bytna to zatim resi tak ze nam za dverma nechala primotop, tak protacime elektromerem ale byt se pomalu stava squatem.

Dneska jsem se navlikla do vytahanejch rifli, poradne je cestou k Mariam procourala mokrym listim a k tomu mam pruhovanej prilehavej top z Primarku a oslapany Franklinovo kecky. Rikam si kaslu na to, jsem schovana za stolem, nikdo me nevidi a nikam nebudu chodit. Neodbije ani desata a je mi sdeleno ze mame novyho startera a ze mu pujdu ukazat around’ a vysvetlit system prace v CADu a vubec ukazat podnik. Parada. Pripominam ze bricho uz nejde schovat a jeste jsem to nesdelila vedeni, pouze nasemu Senior Technicianovi, tim ze sedime na jinym patre nejak s vedenim ztracim kontakt.

Novej kolega je nejakej snedej typ, typla bych si Pakistan ale rikal ze predtim delal na Zelandu, tak moc nevyzvidam. Vypada docela pratelsky. Chodime teda po baraku up & down, duraz kladu predevsim na ukazani kantyny a vsech zasedacek, zachodu a unikovych vychodu. Na kazdym ze trech pater znam ze zhruba 50ti lidi tak 5. Vsichni po nas koukaj co jsme to za delegaci. Ja zatahuju bricho a nedejcham a on je ze vseho vyjevenej a vykulenej. ‘A tohle jsou taky inzenyri?’ pta se na kazdym patre. Docela sranda. Pak mu ukazu intranet a system tvoreni vykresu a ukladani na servru, neco zkusmo otevrem a ja ho pak necham at si hraje s ikonkama a nastavovanim tiskaren, Outlooku a tak, a poprosim ho at pokud mozno nic ze systemu nemaze. Docela jsem si to dopoledne uzila.

Taky jsem se zabookovala na slozeni CSCS testu (manazerskyho) abych mohla tomu svymu manzelovi shanet naky ty ksefty, takze cestou autobusem z/do prace studuju (pokud nespim) a doufam ze to bude piece of cake’.

Jo a vypada to ze jsem zahackovana’ na prvni vanocni trhy, sice lokalni, v Brockley, ale vloni tam prej bylo 7tis lidi, tak aspon poznam sousedy. Za stanek chtej 40liber za den, tak to by v tom byl cert abych aspon nepokryla naklady! ,)

3 thoughts on “O situaci s bytem a o tom jak jsem dnes v praci za hvezdu

  1. dobrá dvojka, živě si to představuji :)haha … já jsem jednou šla v teplákách a nějakým triku jen pár kroků z domu do knihovny a zblejsknul mě můj zamestnavatel ze smutecky. Hned jsem to mela na taliri a od ty doby si davam na to radeji bacha.

  2. Možná vám ten bojler říká, abyste se už raději přestěhovali… Ale s hledáním nového bytu asi nepomůže, to je pravda.

Leave a comment