Na ceste

vcera jsme prijeli, dneska odlitame

Vcera vecir jsme dorazili domu z prechodnyho pobytu v Glenhurst, je to tu furt vsechno upside down, veci v obejvaku navrseny do vejsky a loznice a chodba vystehovana, nevim kde co je, hlavne v hadrech je bordel, vali se to vsude, roznoseny, cisty, spinavy, vcera jsem stihla vyprat jen jednu varku veci na malyho protoze jsme z Camdenu po dvou tejdnech meli pulku jeho veci spinavejch. Nastesti po ty vic jak hodinovy ceste autobusem ze severu sem spal celou noc jak dudek. Ted jsem si udelala kafe a vyrizuju majly. Do skoly, lektorovi Russovi o tom ze prilitam az 17ho zari a nevim jestli nezmeskam prvni lekce (snad ne). Oliverovi (Ir, kamarad a kolega z prace, synovec Ann, ucitelky anglictiny kterou znam ze svyho prvniho pobytu tady v UK asi 12let zpatky), ze mne mrzi ze jsme mu neprisli na svatbu a ze mu preju prijemnej pobyt v Cine a ze v zari se urcite sejdem. Veronice, ktera byla zvedava na muj novej uces. Sybil, ktera nas vzala se Samem na vystavu a seznamila se skvelejma lidma. Nafotila jsem za pobytu v Glenhurst pres 300fotek, a nebyl to vsechno jenom Hampstead Heath. Videli jsme toho hodne a urcite se casem dostanu k tomu dat nejaky ten fotoblog i sem. Ted jeste vypalit par CDek, vytahnout kufr a pokusit se vyselektovat z nekonecnejch hromad kolem sebe neco uzitecnyho a praktickyho do nej. Nakonec cely ty dva tejdny jsme oba s Franklinem bez problemu fungovali s minimalnim poctem svrsku, ja jmenovite s jednejma lnenejma kalhotama a dvema trikama a sandalama takze z toho nebudu delat drama. Hadriky na Sama a je to, nastesti se nemusime peklovat se zadnejma lahvema, sterilizatorama a podobne, zdroj jidla je vzdy po ruce a tak opravdu nepotrebujem moc. Plinky se daj koupit vsude ;-)

Jo jeste se chci pochlubit ze jsem nasla Samovi ‘nahradni babicku’ – childminder – ‘pani na hlidani’ jak se rika v cechach. Pres Lewisham council jsem dostala seznam overenejch registrovanejch ‘zivnostniku’ co maj hlidani deti jako profesi. Maj nejaky certifikace ve zdravotnictvi a tak, jejich byt musi mit urcity podminky a tak. V letacku uvedou svuj background a jak fungujou (jaky dny, jaky hodiny, jak stary deti berou, kolik si uctujou, jesli nabizej odvoz atp). No a doslo mi ze jestli chci v zari zacit se skolou ze to budu muset porasit ASAP (as soon as possible), protoze se vracim v puli zari a Sam uz by tou dobou mel bejt v idealnim pripade zvyklej nebejt se mnou 24/7 a naucit se pit z lahve, i kdyz to bude jen jeden den v tejdnu 9-5. Tak jsem to zacala obvolavat ale kazda z tech dam odmitla ze prej maj plno, a ja zacinala mit nahnano ze jsem si vzpomela pozde, a pojala podezreni ze damy radeji berou starsi deti se kterejma je min prace. Posledni na seznamu byla pani se strasne dlouhym jmenem ktery znelo jakoby africky. A ukazalo se ze A) Bydli kousek od nas B) je z nigerie, half Igbo C) Samuela nejen vezme ale hned jak jsem ji rekla ze muj manzel je Igbo zmenila se nase konversace v gejzir projevu radosti, lasky (z jeji strany) a vdecnosti (z my strany) a loucily jsme se jako pribuzne, aniz bychom se videly. Mam od ni prislib ze bude Samuela milovat jako vlastniho, ucit ho Igbo a vubec niceho se prej nemam bat. Tak to je super ze? Stella uz je babicka, ma sest vlastnich deti, vsechny vystudovaly vysokou, a nemela ani naznak ostraziteho podtonu jako ostatni (britske) hlidacky. Polozila jsem telefon se slzama na krajicku a bejt tou dobou v Brockley hned ji jedu obejmout. Sejdem se az se vratim z Cech tak pak poreferuju jak to u ni doma vypada a jak se na ni Sam tvari ;-)

Musim zacit jit neco delat, Sam porad spi, zlaticko, a venku se rozprselo.

Jo mimochodem dneskem zacinaj na letisti v Heathrow demonstrace nejakejch radikalnich ekologu, nemohla jsem si odlet nacasovat prihodnejc.

4 thoughts on “Na ceste

  1. tak taky preju kraaasne prazdniny v cechach!! no, snad vas nenechaj na letisti cekat a rychle dostavkujou.. :)stella zni fakt dobre!!

  2. Bezva zpráva. Snad budeš mít už v pořádku byteček, až přijedeš zpátky. Přeju fajn let a i pobyt. Babička v Česku se alespoň pomazlíkuje. A Stella bude asi nejvhodnější řešení i co se týká jazykového vybavení. Dobrá shoda náhod.

Leave a comment